6 maanden

6 maanden die soms al jaren voelen. 6 maanden in het geweldig mooie en afgelegen Stoer.

 

Een welkom gevoel door de gemeenschap. Er is altijd wel iemand die wil helpen, als je maar vraagt.
 

Wat een rollercoaster aan emoties, emigreren is niet zomaar even iets. Een ander land, een ander huis, een andere baan. Ik vind het allemaal best heftig. Twijfels over deze droom, de B&B te koop gezet, twijfels over het te koop zetten. Wennen aan alle gasten die hier dagelijks over de vloer komen. Elke nacht met 8 vreemde mensen onder mijn dak slapen. Alle geluiden, alle vragen, de vele eisen van sommige gasten. 

 

Nu zit ik hier een half jaar later en ik voel me ondanks alles op mijn plek, mijn huis wordt elke dag meer mijn huis. Ik geniet van mijn geweldige mooie tuin met uitzicht over de Atlantische Oceaan. De aardige en leuke mensen hier waar ik me bij thuis voel. Het is hier bijzonder, er hangt een geweldige energie. De stilte, de ruimte, de single track wegen, de heuvels, de zonsondergangen en ja, ook de gasten waarvan er steeds meer komen die aansluiten op de visie/filosofie hoe ik mijn B&B run.

 

Het is wennen om gedurende het drukke seizoen 24 uur per dag met elkaar samen te zijn, zoekende naar af en toe een moment voor jezelf. Het vinden van een ritme in het ontvangen van de gasten, tijd nemen om uit te rusten en in mijn geval betekent dit dat ik soms

's middags even lekker op bed ga liggen, Netflix kijken en in slaap vallen. Niets voor mij, ik slaap in principe alleen maar overdag als ik ziek ben. En nu ben ik gewoon af en toe zo moe dat ik 's middags wat slaap nodig heb. 

 

Ik geniet van het fysieke werk met de afwisseling van achter de computer de administratie doen, ik ga de vrijheid voelen van het zelf beslissen, het zelf dingen kunnen veranderen en dat ook gelijk doorvoeren. Elke middag heb ik tijd voor mezelf, misschien minder dan ik had verwacht, maar ik kan mijn werk gedurende de dag verdelen.

 

Ik ben ondertussen een beetje gewend aan alle gasten in mijn huis, aan de reviews en het weten dat ik niet iedereen tevreden kan houden. Zoveel mensen zoveel wensen. Elke dag een stukje dichterbij mezelf, ik ga meer en meer vertrouwen op mijn filosofie en mijn bedrijfsvoering. Ik ben gewoon hartstikke goed bezig. 

 

De B&B staat niet langer te koop, het voelde niet goed om mijn huis, mijn plek te verkopen aan een ander. Het is mijn huis, mijn plek waar ik me prettig voel en voor nu heb ik dan ook het besluit genomen om al het geleerde van de afgelopen maanden verder uit te werken, mezelf in ieder geval nog een seizoen te geven om hier te zijn en mijn succesvolle B&B te runnen. Aan boekingen het afgelopen seizoen geen gebrek, het was echt overweldigend. 

 

Dankbaar voor dit geweldige proces, voor alles wat ik hier mag en kan leren, voor mijn ontwikkeling in dit proces van vallen en opstaan.