Serieus

Een eyeopener. Alle tijd hebben en beseffen dat ik mijn leven en alles wat ik doe en heb bereikt helemaal niet serieus neem. Zoveel dingen die ik doe vind ik maar normaal en dat moet ik toch maar gewoon kunnen. 

 

Zo handel en denk ik mijn hele leven al. Alles wat ik doe lijkt daardoor niet van toegevoegde waarde, want ik doe toch zomaar wat. 

 

Ik vond het wel een verdrietige conclusie en begrijp nu ook wel steeds meer waarom ik altijd het gevoel heb dat ik niet serieus genomen wordt, dat mijn mening, mijn bijdrage er niet toe doet. Als ik mezelf al niet serieus neem in wat ik doe, hoe kan ik dan verwachten dat een ander dat wel doet.

 

Ik vertel mezelf dat ik maar wat aan tijd opvulling doe, het leven uitzitten in plaats van leven. Ik heb nu een eigen bedrijf, een succesvol bedrijf en toch heb ik het gevoel dat ik maar wat aanrommel. Wat zend ik hiermee uit? Dit ik nooit ergens voor de volle 100% voor ga, een beetje blijf dobberen in de grote oneindige zee, alsof het een spelletje is wat ik speel. Maar het voelt als een gevecht. Durf niet te voelen wat mijn passie echt is, want als ik hem heb gevonden dan moet ik er ook echt voor gaan en hoe serieus neem ik dit dan? Begin ik vanuit enthousiasme weer ergens aan en als het dan echt wat kan worden, kan het zomaar zijn dat ik weer een stap terug doe. Dat voelt niet goed, dat voelt niet fijn.  

 

Vanuit dit gevoel heb ik altijd mezelf vergeleken met andere mensen en je raad het al, die mensen deden altijd alles beter. Die deden er echt toe, die leverden een bijdrage. Zoveel jaar als secretaresse gewerkt, zoveel goede beoordelingen en zoveel tevreden collega's die echt onder de indruk waren van mijn werk en ik dacht altijd dat is toch normaal dat ik dat kan, zo goed ben ik niet en die andere secretaresses zijn veel beter. Ik kon niet geloven dat ik echt een bijdrage leverden met dat wat ik deed, want ik deed toch maar wat. Een aangeleerd mechanisme om te overleven, het bracht en brengt mij een stukje veiligheid.

 

Met dit besef, met deze openbaring kan ik verder in ontwikkeling, is er een bewustzijn en weet ik dat ik mijn eigen bedrijf, mijn B&B serieus mag nemen. Stap voor stap, weer een stukje van de puzzel duidelijk, een stukje dichter bij mijn basis. Geen gevecht, maar een serieus spel met mijn capaciteiten en talenten die er in mij zitten. 

 

'Je kunt het leven ook met een vrolijk gezicht serieus nemen!'