De verwonderde kabouter

Het nieuwe seizoen voor de B&B gaat beginnen en mezelf voorgenomen om het runnen van een B&B, de mensen die te gast zijn en alles wat er op mijn pad komt te aanschouwen als de verwonderde kabouter. Niet gelijk het oordeel in schieten, maar me verwonderen over dat wat er gebeurd. Dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Ik schiet toch wel snel in het oordeel, omdat ik dan iets raar of dom kan vinden. Dat ik niet altijd even goed kan begrijpen dat mensen zich niet voorbereiden of verzuimen de tips & tricks te lezen over hun bestemming en dan vervolgens zelf de verbaasde kabouter zijn en dit afreageren op de gastvrouw of gastheer. Een heel bijzonder fenomeen. Is oordeel of ben ik nu aan het verwonderen? Een stukje van beiden. 

 

Ik ga in ieder geval heel erg mijn best doen om mij meer en meer te gaan verwonderen, het te laten zijn en verder te gaan met wat ik aan het doen ben zonder die negativiteit in te gaan van dat er wat er speelt en het met me mee te nemen. Het haalt mij uit essentie, het zorgt ervoor dat ik niet lekker slaap en dat ik minder geniet van de geweldige omgeving waar ik woon en waar ik oprecht elke dag weer heel erg blij van kan worden. 

 

Blijven lachen en al deze ervaringen gebruiken om te groeien, sommige zaken te laten voor wat het is en beseffen dat ik alleen voor mezelf kan denken en vanuit hier mijn eigen pad volg.