Jezelf leren kennen

Jezelf leren kennen in zachtheid en mildheid is niet altijd even makkelijk. Er zit vaak zoveel oordeel in naar jezelf, vaak zijn we zo hard voor ons zelf. En daarmee maken het voor ons zelf zo moeilijk. Ik ben zelf al een tijdje bezig met het ontdekken van mezelf en dit weekend heb ik ook weer een stukje van mezelf mogen ontmoeten. 

 

Ik had me vol enthousiasme opgegeven voor een workshop 'willow weaving' en in die workshop zou ik leren hoe ik een mand kon maken van wilgentenen. Geweldig, ik vind het leuk om te werken met mijn handen en te freubelen, maar dit was wel even iets heel anders. Hier werd ik in eerste instantie niet rustig van, heel ongeduldig en mezelf dan ook meerdere malen afgevraagd of ik niet beter weg zou kunnen gaan. Dit was absoluut niet zen. Hoe had ik me zo kunnen vergissen, ik dacht echt oprecht dat ik dit zo leuk zou vinden. Ik had al helemaal bedacht dat ik zelf dan thuis allemaal dingen zou kunnen maken en deze dan weer verkopen. Viel dat even tegen, na een halve dag had ik toch wel bedacht dat dit niet mijn cup of tea was. En toen kwam het dilemma. Ik heb mezelf beloofd dat ik geen dingen zou doen die ik niet leuk vond, maar ik wilde toch ook wel graag een soort van eindresultaat hebben. Na een eerste vermoeiende dag toch besloten de workshop af te maken en daar heb ik geen spijt van gehad. Ik heb een mooie mand, zelf gemaakt en ik heb geleerd dat willow weaving niet mijn manier van ontspanning is. In zachtheid en mildheid heb ik mijn ongeduld en mijn teleurstelling van een afstand bekeken en het gelaten voor wat het was. Ik hoef niet alles leuk te vinden en dat is is allemaal oké.