Energetische wonden en littekens

De littekens en wonden van het ego, zij werken door in mijn huidige leven. In het stukje BEWUST ZIJN leer ik steeds meer over deze wonden en littekens en hoe het komt waarom ik op bepaalde momenten een reactie geef, in de verdediging schiet. 

 

Een van deze reacties is het mezelf verdedigen en in oordeel schieten als iemand mij een vraag stelt en ik wil 'nee'  zeggen. Hiervan was ik me veel minder of niet van bewust toen ik nog als werknemer voor een bedrijf werkte. Nu ik mijn eigen bedrijf heb merk ik dat ik hier iedere keer mee geconfronteerd word. Bijna dagelijks. Ik heb een eigen B&B, ik stel regels op en bepaal hoe ik wil werken en tegelijkertijd is daar ook de klantvriendelijkheid. Hier een balans in zien te vinden. Vanuit mijn pleasegedrag, mijn angst voor afwijzing heb ik liever geen vragen, maar dat werkt niet zo als je een B&B hebt en dus in de hospitality werkt. Maar hoe zorg ik ervoor dat ik niet gelijk in oordeel ga als iemand een vraag stelt. Ik wil die persoon niet teleurstellen, ik wil niet de oorzaak zijn van het stukje afwijzing, misschien worden ze wel boos. 

 

Uiteindelijk is het mijn spiegel. Ik durfde vroeger nooit wat te vragen, bang voor afwijzing, bang voor het woord NEE. Dus ik vroeg nooit wat, ik ging mee met de flow en ik weet dat ik mezelf daar heel erg tekort mee heb gedaan. Ik merk dat ik nu al heel gauw in het oordeel ben als een gast wat vraagt en voelt deze vraag voor mij als 'moeten' en dat is natuurlijk helemaal niet zo. Je hebt de uitspraak 'Vragen staat vrij' en dat is helemaal waar en het is aan mij of ik die vraag met een ja of nee wil beantwoorden en daar zit dan weer de dualiteit in vanuit mijn pleasegedrag. Wie ga ik pleasen, mezelf of de gast en waar ligt mijn grens? 

 

Uiteindelijk please ik mezelf en niet alles is zo zwart/wit als dat het soms voor mij lijkt. Je kan binnen je grenzen heel klantvriendelijk zijn en uiteindelijk kan je niet iedereen tevreden houden. Een mooie oefening voor mezelf. Binnen het runnen van de B&B mijn authentieke zelf blijven.