Je neemt jezelf altijd mee

Als je voelt dat er zaken moeten veranderen in je leven, moet dat altijd vanuit je zelf komen. Niemand anders kan het voor je doen. Je kan natuurlijk hulp inschakelen om je te ondersteunen, je een hart onder de riem te steken en je te adviseren waar nodig, maar je moet het zelf doen. Je moet het zelf willen. Alles vind je in jezelf en uiteindelijk vind je niets buiten jezelf. 

 

Mensen hebben het idee dat een andere omgeving, een paar weken vakantie alles oplost wat niet fijn en leuk is in je leven. Je denkt, als ik daar ben dan komt het goed. Dan vind ik de rust. Als ik daar in dat luxe hotel in het zonnetje zit dan verdwijnt alles waar ik stress van krijg. Verwachtingen zijn torenhoog en met name op het gebied van vakantie zijn deze verwachtingen buitenproportioneel hoog. Alles moet perfect zijn, de route bepaald, de accommodatie geboekt, restaurants uitgezocht en de omgeving moet schitterend zijn, je verwacht een mooie zonsondergang, droog weer, het zonnetje, lekker eten en alles wat je nog meer van een vakantie verwacht. 

 

En dan is het zover, je zit niet lekker in je vel en in je vakantie zit de belofte dat alles helemaal goed komt. Je legt de verantwoordelijkheid bij de vakantie en iedereen die onderdeel is van deze vakantie. Het punt is, je neemt altijd jezelf mee. Dus die mooie zonsondergang is niet zo mooi als je verdrietig of boos bent. Door uit de situatie te stappen van je dagelijkse leven is het niet ineens weg. Je hebt misschien wat afleiding, maar oeps daar is dan de regenbui en dan krijgt het weer de schuld, het hotel wat je geboekt heb is het toch niet, het ontbijt is niet goed, de kamer niet gezellig genoeg, het ligt toch niet op de perfecte locatie, je zit te lang in de auto, er zijn te veel andere toeristen, al die vervelende schapen op de weg, het bed is niet goed en zo kan ik nog vele andere dingen bedenken waar je je op af kan reageren. Je legt de verantwoordelijkheid van dat wat er aan de hand buiten jezelf. Het weer, de hoteleigenaar, de uitbater van het restaurant, het onderhoud van de wegen. Alsof zij schuld hebben aan het feit dat je je niet fijn voelt. 

 

Zoek het niet buiten jezelf, zoek het in jezelf en durf te voelen, durf waar nodig te gaan ontdekken wat er moet veranderen, neem die stap. Get of your ass, kom in beweging en ga op zoek naar het licht in jezelf. Stop met de buitenwereld de schuld te geven van je misére. Durf voor jezelf te kiezen en accepteer dat wat er is in het nu en kijk wat je kan doen om er met een andere mindset naar te kijken. Want wat er ook gebeurd in het leven, waar je ook terecht komt, je neemt jezelf overal mee naartoe.