Gesprekken in je hoofd

Ken je dat, alle gesprekken die je voert. Niet met een persoon, maar in je hoofd. Gesprekken gericht op situaties, niet eens met een bepaald persoon. Soms is dat wel, maar in mijn geval vinden ze nu vaak plaats met fictieve personen. Zoveel gesprekken gericht op situaties die vaak helemaal niet gebeuren. Op alles voorbereid zijn. Wat ga ik zeggen als die persoon dat zegt, hoe ga ik reageren als een gast mij die vraag stelt. Hoe stiller het is, hoe meer gesprekken zich aandienen. Al deze gesprekken zijn wel gericht op mezelf verdedigen, om afwijzing te voorkomen, om alles uit te sluiten. Gesprekken waarin ik mijn keuzes, mijn lijfstijl wil goed praten. Wat natuurlijk helemaal niet nodig is, want het zijn mijn keuzes. 

 

Op alles voorbereid willen zijn, een stukje controle en vooral niet in het nu zijn. Er gaat zoveel energie naar dat gekakel in mijn hoofd en uiteindelijk in real life voer ik deze gesprekken helemaal niet met deze mensen en als bepaalde zaken ter sprake komen lopen die gesprekken altijd anders dan alle scenario's die ik had bedacht. 

 

Ik heb een keuze deze hoofdelijke gesprekken los te laten, waarom zoveel energie besteden aan die herrie in mijn hoofd. Wat dat is wat het is, zinloze herrie die me geen stap verder brengt. Zoveel situaties die ik bedenk die nooit gebeuren en als ze wel een keer mochten gebeuren dan deal ik er op dat moment wel mee en zal ik waarschijnlijk heel anders reageren dan ik allemaal op voorhand bedacht had. 

 

Waar het hier uiteindelijk om gaat is dat ik het niet altijd makkelijk vind om voor mijn mening uit te komen, het gevoel heb me te moeten verdedigen voor mijn keuzes, voor de manier waarop ik mijn business run, ik bang ben mensen teleur te stellen en voor confrontaties. 

 

Ik kies ervoor te geloven dat ik deze gesprekken los kan laten omdat het veilig is en dat ik intuïtief zal weten hoe te reageren wanneer er iets op mijn pad komt. Ik kies ervoor te geloven dat ik mijn mening mag geven en dit op een eerlijke en oprechte manier kan en mag doen.