Klussen in mijn tijd

Het aantal toeristen neemt af, dat betekent voor mij dat ik meer tijd heb om andere dingen te doen dan ontbijtjes verzorgen, bedden verschonen, strijken, schoonmaken. De herfst en winter staat hier voor een stukje ontspanning, maar ook inspanning. Klussen, iets wat ik ontzettend leuk vind en bij voorkeur opgedeeld in kleine projectjes die ik zelf kan doen. 

De komende winter ervoor gekozen om de klussen uit te voeren die we zelf kunnen doen zoals verven, behangen, laminaat leggen, tegelen en daarbij komen onze eigen ruimtes ook aan bod deze keer. Waar ik voorheen alles graag in een week af zou willen hebben, heb ik hier nu al de rust kunnen vinden om gewoon iedere keer wat te doen en soms een dag lekker niets. Gastenkamers gesloten voor een wat langere periode en in onze eigen ruimtes kunnen we spelen met de tijd. Een herfst en winter lijken heel lang, maar met alle klusjes die erop de lijst staan zullen ook deze dagen voorbij vliegen net zoals het zomerseizoen. 

Het is fijn om hiermee bezig te zijn, mijn huis meer en meer mijn huis te laten zijn en ik heb nu de rust gevonden het op mijn tempo in mijn tijd te doen. Dat is iets wat ik hier na twee seizoenen B&B draaien al heb geleerd. Geduld, een gezonde afwisseling tussen inspanning en ontspanning.