Winter in Stoer

Mijn eerste winter in Stoer, verleden jaar was ik alweer bijna twee maanden in Nederland. Verblijvend in een onpersoonlijke bungalow (wel met een schitterend uitzicht over het meer).

 

Dit jaar kon ik mijn kerstspulletjes van de zolder halen en hier in mijn huis de kerstsfeer aanbrengen. Ik vind het fijn, omdat het nu nog meer mijn huis is. 

De dagen kunnen hier donker en kort zijn, maar we hebben al zoveel mooie dagen gehad met zon en een klein beetje sneeuw. Koude nachten en zo blij met mijn pelletkachel die de lounge lekker verwarmd. Blij met alle isolatiemaatregelen die we hebben genomen. Het is nog steeds een oud huis, niet optimaal geïsoleerd, maar stap voor stap wordt het beter en beter en de verwarming doet zijn werk. 

 

De stilte in dit gebied, de rust in huis. Een beetje klussen, lekker met een boek en een kop thee op de bank, af en toe een storm met regen en hagel. Alles is hier mogelijk. 

 

Het is wel even wennen, weinig tot geen gasten. Dus ineens veel meer tijd en daar weer in een ritme in vinden. Ineens zeeën van tijd en toch gaan de dagen ook weer heel snel voorbij. 

 

Ik ben blij dat ik hier nu ben in de winter, dat dit nu mijn basis is om van daaruit af en toe op vakantie te gaan, een bezoek te brengen aan familie en vrienden in Nederland. 
Het is mooi hier in de winter, de kleuren zijn schitterend, het licht van de zon en de maan overweldigend mooi. Ik ga hier meer mee met de seizoenen, het is nu tijd voor een stukje terugtrekken en ik vind het heerlijk.