Mijn authentieke ritme ...

Op zoek naar, ontdekken wat nu mijn authentieke ritme is. Waar heb ik behoefte aan, wat is goed voor mij? 

 

De ratrace zoals ik hem ervaarde toen ik nog in Nederland woonde, elke dag naar kantoor, elke ochtend de wekker die mij liet weten het is alweer tijd, de nacht is weer voorbij. Steeds iets vroeger weg omdat het steeds drukker werd op de weg en wilde ik op tijd komen dan moest ik me aanpassen aan de verwachte drukte op de snelweg. Dat ritme past zeker niet bij me, ik vind het leuker om niet altijd te weten wat de dag brengt, niet in een continue vaste routine te zitten. Ik hou er wel van om een beetje te floaten, mee met de stroom en wat het mij brengt. Maar als je werkt voor een baas, verwacht die toch dat je een bepaalde tijd op het werk bent en je daar ook blijft tot je aan je contractuele uren hebt voldaan. Of dat altijd in mij ritme paste, ja daar had mijn werkgever niet zoveel mee. Binnen bepaalde uren moest er een bepaalde hoeveelheid werk gedaan worden. 

 

De andere kant op, heel rustig en gezapig dat is het ook niet voor mij. Ik hou er wel van om bezig te zijn, maar bij voorkeur met meer afwisseling op een dag en zelf kunnen bepalen wanneer het mij uitkomt. Schijnt het zonnetje en wil ik even wat anders gaan doen omdat het weer zo fijn is buiten, dan is het fijn dat ik dat kan doen. Ik weet ook wel dat dit niet altijd kan, maar door mijn job heb ik wel meer mogelijkheden gemanifesteerd om dit te doen. 

 

Elke dag leer ik meer en meer wat mijn authentieke ritme is, soms wat lastig te accepteren omdat ik een ander idee had over mijn authentieke ritme, maar het brengt met stap voor stap bij mij.

 

Een mooie voorbeeld hiervan zijn de yogalessen.die ik volg en het tijdstip hiervan. Ik ben van nature geen ochtendmens, maar ook geen avondmens. Ik functioneer het beste ergens tussen 9.00 en 16.00 uur. Yogalessen om 7.30 uur in de ochtend en dan zeker power yoga werken voor mij dus niet. Ik voel me de rest van de dag moe in plaats van fit, ik heb het de hele dag koud en mijn lichaam is compleet van slag. Ik blijk een rustigere start nodig te hebben. En dan is er toch iets in mij die zegt, niet zo aanstellen. Het is goed voor je. En ja, yoga is goed voor mij maar niet om 7.30 uur in de ochtend. Ik heb mezelf dan ook toestemming gegeven dit niet meer te doen. Ik volg een yogales wanneer het goed is voor mijn lichaam, voor mijn ritme en als deze er niet meer zijn dan ga ik mijn eigen routine hierin vinden om fit en flexibel te blijven.