Mijn business ..

Soms beland je op een plek en stel je jezelf de vraag hoe ben ik hier terecht gekomen. Wat heb ik hier te leren, waarom doe ik dit?

 

Ik geloof erin dat ik precies ben waar ik nu moet zijn. Het is niet altijd makkelijk, ik vind het niet altijd fijn om met zoveel verschillende mensen om te gaan, inschatten wat je wel en niet kan zeggen, wat zijn hun verwachtingen over hun verblijf in mijn B&B, in mijn huis. Ik heb hier wat te leren en een betere leerschool kan ik mij niet wensen. Ik leer hier mezelf te zijn en te stoppen met het altijd bezig zijn met wat andere mensen van mij denken, stoppen met het pleasen van de hele wereld. Los te komen van het oordeel van anderen. Mijn pad te volgen, altijd en overal, wat er ook gebeurd. En stoppen met sorry zeggen voor wie ik ben. 

Een balans vinden tussen wat gastvrijheid is en wat over de grenzen heen gaan is. Nee zeggen wanneer ik iets niet kan of wil aanbieden omdat dit niet in mijn beleid past, niet bij de service past die ik wil bieden met mijn bedrijf. Elke dag zoveel nieuwe mensen, zoveel nieuwe wensen en het is aan mij om te bepalen waar ik wel en niet in mee wil gaan. En in de basis is dat de goede instelling. Ik wil geen dingen doen om maar goed bevonden te worden. Ik wil hier zijn met mijn visie op hoe ik een B&B wil hebben en niet mijn oren laten hangen naar alle wensen en verwachtingen van andere mensen en hierin in accepteren dat je het niet voor iedereen goed kan doen. Dat hoort ook gewoon bij het leven. 

 

Met ups en downs leer ik elke dag, een dankbaar proces wat ik op bepaalde tijden ook wel eens vervloek, maar de afgelopen twee seizoenen al zoveel geleerd. Soms kan het me heel erg raken en ga ik aan alles twijfelen, maar er zijn ook zoveel dagen bij dat ik besef dat ik al zoveel heb bereikt, zoveel heb geleerd en meer en meer besef dat ik me nergens voor hoef te verdedigen. Dat de gesprekken in mijn hoofd minder worden en er zelfs dagen bij zijn dat ik het helemaal los kan laten.

 

Iemand zei laatst tegen mij, alles wat je nu mag leren op deze plek dat kan geen psyscholoog in gesprekken je leren. Het is leren in de praktijk en dat is voor mij de beste leerschool en tijdens dit proces word ik begeleid door mijn 'coach' Leonie te Riet van Set Yourself Free en de Freebirds Mastermind community. Daar kan ik mijn vragen stellen, mijn ups en downs delen en het is een geweldige vraagbaak als ik tegen zaken aanloop en ik het even niet weet. Een warme groep mensen waarin ik in vertrouwen alles kan delen. Zeer dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.