Als het niet zo loopt als je had gehoopt

Go with the flow, zo mooi als je dat voelt en hier vol vertrouwen in mee kan gaan. De gedachte dat alles maakbaar is, is hierin erg tegenstrijdig. Hoe om te gaan met 'tegenslag'. Zomaar wat woorden die in mij opkomen als het even niet zo loopt als waar je op gehoopt had. 

 

Ik had me enorm verheugd op een tripje naar mijn familie in Nederland. Ik had er zin in, bijkletsen, elkaar even zien, een hapje eten, een bioscoopje pakken, even gewoon alleen op pad zijn. Ik vind alleen reizen altijd erg leuk om te doen. 

 

Ik heb besloten dat met de huidige stand van zaken in de wereld, de angst en paniek rondom het virus en het feit dat alles wordt gesloten ik mijn tripje naar Nederland niet door kan laten gaan. Het voelt niet fijn, niet weten of ik nog wel Nederland in mag of straks Nederland niet meer mag verlaten of de UK niet meer in mag. Ik heb zelf geen angst voor het krijgen van het virus, maar begrijp heel goed dat er een bevolkingsgroep heel kwetsbaar is en één daarvan is mijn vader en het zou voor mij niet goed voelen om daar te zijn en misschien het virus over te dragen.

 

Ik blijf in Schotland, ik blijf in mijn eigen huis en ik hoop dat al deze maatregelen doen wat er van ze verwacht wordt. Het is wat het is, met die stroom meegaan en mijn verwachtingen loslaten.