Beach cleaning

Verleden week liep ik op het strand, een stukje strand dat op een kwartiertje lopen bij mij vandaan ligt en ik schrok van alle rommel die daar lag. Het lag er vol met plastic, touw en allerlei ander materiaal. Materiaal wat de storm uitspuugt op het strand. Aangezien we veel stormen hebben gehad de afgelopen maanden, was het een aanzienlijke hoeveelheid. 

 

Normaal gesproken worden hier regelmatig beach cleanings georganiseerd, maar met de huidige crisissituatie is dat niet mogelijk, maar ik had bedacht ik kan het ook alleen doen of met de personen in mijn huishouden en dat hebben we ook gedaan. Ik heb zeeën van tijd, geen gasten in mijn B&B want ik ben gesloten en het is tegelijkertijd een vorm van beweging.  Aangezien hier niet zoveel mensen wonen is het vrij makkelijk om met zijn tweeën op het strand te zijn zonder daar andere mensen mee lastig te vallen of dat we een andere persoon zouden besmetten.

 

We zijn een uurtje bezig geweest en toen was onze auto vol. Het geeft wel een goed gevoel als je ziet dat het strand er weer als strand uit gaat zien. Tussen alle rommel kwamen we ook nog twee dode schapen en een dode zeehond tegen. Dat zijn dan de mindere kanten van een beach clean en dan zie je ook gelijk wat een winter met al haar stormen en regen hier kan doen.

 

Dankbaar dat ik dit kon doen, deze rommel zal niet als de wind gaat draaien terug de zee in gaan. Maar we hebben 1/3 van het strand gedaan en er ligt nog zoveel en ik wil niet eens weten wat er allemaal in die zee rond dobbert. We gaan zeker nog een keer terug, want zoals het er nu uit ziet zullen wij nog heel veel vrije tijd hebben.