Acupunctuur

 

 

 

 

 

 

Acupunctuur is alternatieve geneeswijze uit China waarbij naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden. 

 

De werking van deze geneeswijze berust op het volgende: in je lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen worden meridianen genoemd en zijn gekoppeld aan een orgaan. Al deze banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van deze punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. 

 

Met acupunctuur kan je veel klachten behandelen. Het werkt ook heel goed bij spanningsklachten. Er zijn een aantal punten die je kan gebruiken op stressmomenten. 

 

Gerelateerde afbeeldingPericard 8 kun je masseren met je duim en dit zorgt voor een onmiddelijk wegtrekken van de spanning. Dit punt werkt ook heel goed als je last hebt van hoofdpijn, maagpijn en andere digestieve klachten.