Een goede darmgezondheid is belangrijk om je optimaal fit te voelen. In de darmen vinden namelijk processen plaats die nodig zijn om gezond te blijven. Het grootste gedeelte van je immuunsysteem zit in je darmen. In je darmen vindt de opname van voedingsstoffen plaats. 

 

In je darmen leven miljarden goed en slechte bacteriën samen. Deze darmflora speelt een belangrijke rol bij de spijsvertering, stoelgang en het immuunsysteem. 

 

Door ziekte, medicijnen, stress kan de darmflora uit balans raken en kan je ziek worden omdat je immuunsysteem niet meer goed werkt. 

 

Een goede ondersteuning voor je darmen zijn probiotica, deze kan helpen om de darmflora weer te herstellen na bijvoorbeeld een antibioticakuur. Er zijn landen waar je het advies krijgt om bij het gebruik van antibiotica gelijk te starten met de probiotica.

 

Ik gebruik zelf een probiotica (Probiotical Plus van Metagenics) waar meerdere bacteriestammen in zitten die gericht zijn op de weerstand. Uit onderzoek is gebleken dat deze stammen zich richten op verkoudheid, griep, keelpijn en koorts die ontstaat door een verminderde weerstand. Je zult niet gelijk het effect van probiotica ondervinden. Vaak zijn er pas resultaten zichtbaar na een paar maanden.