Al een behoorlijke tijd ben ik lid van een facebook groep Freebirds Mastermind. Ik ervaar het als een online coach, Leonie te Riet, die zich richt op een leven naar wens, het los komen van overtuigingen en patronen die een effect hebben op je leven. Leven vanuit het bewustzijn met op de achtergrond de Wet van de Aantrekkingskracht. Intunen op de oneindige energie van het universum. 

 

Leonie te Riet heeft haar methode de Set Yourself Free (SYF) methode genoemd. Een methode gebaseerd op 5 stappen; doelen stellen, manifesteren middels frequentiewerk, in beweging komen, evalueren en dankbaarheid.

Daarnaast geeft zij naast de basistraining ook nog vele trainingen gericht op specifieke onderwerpen gebaseerd op de SYF methode. Ik ben 2,5 jaar geleden met haar in aanraking gekomen door de Innerlijke Kind training en ondertussen heb ik vele trainingen bij haar gevolgd op het gebied van moneyflow, je Blueprint ontdekken, relaties etc.
 

Mocht je meer informatie hebben, je kan alle info over haar trainingen vinden op https://setyourselffree.nl/.

 

Daarnaast las ik laatst in de Happinez een voor mij duidelijk verhaal over deze 5 stappen, zie hieronder: 

 

1. Word je bewust van je verlangen
Weet je wat je wilt manifesteren? En weet je ook waarom je dat wilt? Verlang je bijvoorbeeld naar meer geld omdat het je een gevoel van vrijheid kan geven, of heb je juist behoefte aan veiligheid? Probeer te voelen wat er in de diepere lagen speelt. Wil je bijvoorbeeld een huis in de natuur, zou het kunnen zijn dat je verlangt naar stilte in je ziel en innerlijke rust, naar een natuurlijke ritme in je leven? Wil je een partner, wat is het dan precies wat je zoekt - iemand om de leegte te vedrijven, om op te leuen, iemand die er altijd voor je is? Misschien kun je dat beter zelf, dan het van een ander te verwachten. 

 

2. Onderzoek je beperkende overtuigingen
Waarom heb je nog niet gemanifesteerd wat je mist? Als het om overvloed gaat bijvoorbeeld, kun je jezelf afvragen wat je denkt en voelt over geld en over rijk zijn. Welke diepe en misschien onbewuste overtuigingen zie je weerspiegeld in je huidige financiële situatie? Denk je dat het egoïstisch is om in overvloed te leven? Dat rijke mensen wel een beetje slecht moeten zijn? Dat jij voor een dubbeltje geboren bent en nooit een kwartje kunt worden? Of dat het je eigen schuld  is dat je het financieel moeilijk hebt? Ga na hoe je in dit opzicht bent opgevoed, welke boodschappen je hebt meegekregen. Is het de liefde die ontbreekt, onderzoek dan wat je meesjouwt aan bagage rond dit thema. Ben je er diep in je hart van overtuigd dat je de liefde niet waard bent? Kom je zulke oude illusies op het spoor, behandel ze dan met zachtheid. Je bent ooit begonnen ze te geloven om een goede reden: misschien omat je ouders het je vertelden en je wilde loyaal blijven aan je ouders, uit liefde Of omdat het je op een of andere manier beschermde; je had er iets aan, hoe raar het ook klinkt. Waardeer de goede bedoeling die erachter zat. 

 

3. Stel jezelf open voor het nieuwe

Buig je negatieve overtuigingen om naar positief en onderzoek hoe je je daarbij voelt. Word je er vrolijk van? Dan kun je affirmaties maken, zinnen die je regelmatig herhaalt, liefst hardop. Nog beter: terwijl je erbij beweegt. Onder het lopen bijvoorbeeld kun je in de maat van je stappen herhalen: 'Ik heb een sterk lijf, met sterke spieren.' Gebruik geen negatieve woorden; het schijnt dat onze hersens het begrip 'niet' niet kunnen verwerken. Zet affirmaties ook altijd in de tegenwoordige tijd. Niet 'ik word wijs', maar 'ik ben wijs'.Niet: 'Er komt meer liefde in mijn leven', maar 'Mijn leven is vol liefde'. Je bevestigt dus wat je in potentie al bent. Je aandacht gaat uit naar het goed dat er al is in je leven, en dat trekt het gelijke aan.

 

4. Open jezelf om te ontvangen

Om te kunnen ontvangen wat het universum naar je toe stuurt, moet je dat dus wel kunnen. Hoe goed ben jij in ontvangen? Oefen met ontvangen op alle manieren die je maar kunt bedenken. Besef dat het leven elke dag duizenden geschenken op je laat neerdalen. Ontvang elke ademteug als een geschenk. Wees blij met alles wat je eet en drinkt. Ontvang bewust de warmte van je jas, je warme sokken. Ontvang zonneschijn en kijk of je zelfs als het waait en regent, kunt voelen dat je een geschenk krijgt van de natuur. Ontvang en wees dankbaar voor elk liefdevol contact, maar ook voor elke warme wrijving, voor elk leerzaam conflict. 

 

5. Laat het los

Heb je een verlangen helder voor ogen en heb je alles gedaan wat je eraan kon doen, laat het dan los. Vertrouw erop dat het leven het naar je toe zal brengen zodra de tijd rijp is. Zet er geen deadline op, wees niet drammerig of hebberig, wees geduldig en ontspan. Er wordt aan gewerkt. Dus je kunt ontspannen. Het komt goed- wanneer en hoe weet je niet -, maar het komt goed.