Where it started

schotland

Ik heb me afgevraagd of dit onderwerp op deze website thuis hoort en ik ben tot de conclusie dat het hier past, dat het hier hoort. Het hoort bij mijn human wholeness, bij het  proces naar mijn ware 'ik'. Het naar Schotland gaan, het kiezen voor een ander soort leven op een andere plek, loslaten van oude patronen en overtuigingen.  

 

De dromen waren er. Ergens gaan wonen op een plek waar meer natuur zou zijn, ruimte en stilte. Edwin die al jaren roept, bij het kijken van 'ik vertrek', dat wil ik ook. Ik wil een B&B, mensen blij maken met een schone kamer en een goed en lekker ontbijt. Ik terughoudend in mijn vastgeroeste overtuigingen van het leven; dat kunnen wij toch helemaal niet, ik heb gekozen voor secretaresse en dat blijf ik doen tot aan mijn pensioen, ik moet in de buurt  van mijn familie blijven. 

 

Het voortkabbelende leven; dagen, weken, maanden en jaren die voorbij vliegen. Min of meer tevreden, althans tegen ons zelf zeggend dat we tevreden waren met hoe het leven verliep. We hadden toch alles, genoeg geld om goed van te leven, drie keer per jaar op vakantie, een fijn huis, fijn en vertrouwd werk met een paar leuke collega's en gezond.

 

Na een sabbatical van drie maanden in de USA en Canada, een verbouwing, een ongeluk met de auto, langdurige ziek zijn is het zaadje wat lang geleden al gezaaid was ontkiemd tot plan, een bloedserieus plan. Als B&B eigenaren vakantiegangers een fijne ontspannende tijd bezorgen in het,  door de lezers van het toonaangevende Britse reisgidsenreeks Rough Guides, mooiste land ter wereld 'Schotland'.